БАЈДЕН ПОТВРДИО ДА ЈЕ ДОБРО: Клинтон ће ускоро да напустити болницу

Танјуг

16. 10. 2021. у 00:59

АМЕРИЧКИ председник Џозеф Бајден данас је изјавио да ће бивши председник САД Бил Клинтон ускоро бити пуштен из калифорнијске болнице где се лечи од инфекције.

БАЈДЕН ПОТВРДИО ДА ЈЕ ДОБРО: Клинтон ће ускоро да напустити болницу

Фото: ЕПА

Бајден је додао да још није извесно да ли ће то бити сутра или нешто касније, пренео је Ројтерс.

Бивши амерички председник Бил Клинтон примљен је у болницу у Калифорнији због инфекције и добро је реаговао на дводневну терапију, саопштили су раније данас његови лекари.

Клинтон (75) је хоспитализован у уторак увече у Медицинском центру УЦИМ у калифорнијском граду Ервајну, због сумње на инфекцију крви, за коју лекари верују да је започела као уринарна инфекција, преноси Ројтерс позивајући се на извештај ЦНН.

 - Он се опоравља и добре је воље, а захвалан је лекарима, медицинским сестрама и особљу који му пружају одличну негу - Саопштио је Ангел Урења, портпарол бившег председника САД.

У саопштењу се наводи да Клинтон остаје у болници ради сталног праћења.

Његов портпарол је објаснио да након два дана лечења, број белих крвних зрнаца код Клинтона опада и да добро реагује на антибиотике.

 - Медицински тим из Калифорније био је у сталној комуникацији са председничким медицинским тимом из Њујорка, укључујући и његовог кардиолога. Надамо се да ће ускоро отићи кући"- навео је у саопштењу Урења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)