ИЗБО ГА ЈЕ НА СМРТ: Мушкарац (25) пореклом из Сомалије осумњичен за убиство британског посланика

Танјуг

16. 10. 2021. у 00:45

МУШКАРАЦ стар 25 година ухапшен је због сумње да је починио убиство британског посланика из редова Конзервативне партије Дејвида Ејмса, тако што га је избо ножем више пута.

ИЗБО ГА ЈЕ НА СМРТ: Мушкарац (25) пореклом из Сомалије осумњичен за убиство британског посланика

Фото: Јутјуб/Fieldsports Channel/Илустрација

Детективи су навели да специјалисти за борбу против тероризма воде иницијалну истрагу, пренео је Ројтерс.

Наоружани пропадници полиције ушли су у цркву, а болничари су се узалуд борили да спасу живот посланику на поду цркве, где стоји натпис: "Сви су добродошли овде: где се стари пријатељи састају и странци се осећају као код куће".

- Трагично је да је погинуо на лицу места - рекао је новинарима шеф полиције Есекса, полицијски надзорник Бен-Џулијан Харингтон.

Рекао је да полиција у време инцидента није веровала да постоји било каква непосредна претња против било кога.

- Истражитељи ће утврдити да ли је ово можда био терористички инцидент. Као и увек, они ће бити отворени за све могућности - рекао је Харингтон.

Он није навео друге детаље о могућем мотиву убиства.

"Скај њуз" је известио да је ухапшени мушкарац британски држављанин сомалијског порекла. Британски посланик из редова Конзервативне партије Дејвид Ејмс избоден је данас на смрт на састанку локалног одбора.

Ејмс је представљао западни Саутенд, у Есексу, а нападнут је данас у методистичкој цркви у месту Ли-он-Си. "Скај њуз" је пренео да је он ушао на разговор, када је избоден неколико пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)