ОЛУЈА ПОГОДИЛА ГРЧКУ: Поплављени Солун, Атина, Крф - Затворени вртићи и школе (ФОТО)

Танјуг

15. 10. 2021. у 10:03

ПРЕПОРУКЕ за запослене у приватном сектору у Грчкој су да данас раде од куће, док ће јавни сектор бити затворен, с обзиром на то да се очекује други дан тешког невремена "Балос" који је погодио земљу.

ОЛУЈА ПОГОДИЛА ГРЧКУ: Поплављени Солун, Атина, Крф - Затворени вртићи и школе (ФОТО)

Фото: АП

Обилне падавине јуче су погодиле Грчку, на снази је црвени метеоаларм, а олујни временски систем "Балос" за један дан је Атини донео двомесечну количину падавина, више од 140 литра по метру квадратном, где су улице биле под водом, а струја је нестала у деловима града, преноси Катимерини.

Данас се очекује да ће "Балос" захватити готово читаву земљу са јаком кишом и олујама, и целу Атику до поподнева.

Једино ће хитне јавне службе остати оперативне данас, потребне за управљање последицама олује, укључујући и локалне власти, најавио је министар за цивилну заштиту и климатске промене Христос Стилијанидес.

Министар је јуче објавио и забрану саобраћаја током ноћи (од 1 до 8 сати ујутру) на појединим саобраћајницама уз обалу у Атини, које су поплављене раније током дана.

Школе ће данас бити затворене на Крфу, Самосу, Икарији, Атики, Халкидикију и Евији, а обданишта неће радити у Атикију, Самос Икарији, на Крфу и Халкидикију.

Обилне падавине поплавиле су јуче улице градова Атине и Солуна као и на острву Крф и претвориле их у реке, због чега су грчке ватрогасне службе добиле бројне позиве за помоћ.

Ауто-пут Атина—Ламија, као и авеније Алекандрас и Кифишиас у Атини, били су закрчени, а бројне куће, школе и путеви су поплављени, па је хиљаде возача, као и путника у аутобусима било сатима заробљено.

Дошло је до нестанка струје у појединим подручјима, укључујући густо насељене Калитеју и Панграти.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)