ПЕНТАГОН СПРЕМА ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ: На стотине хиљада америчких војника и даље невакцинисано

Танјуг

10. 10. 2021. у 20:44

НА стотине хиљада америчких војника није вакцинисано или је само делимично имунизовано против корона вируса, иако се ближи крајњи рок који је одредио Пентагон да сви војници морају да буду вакцинисани.

ПЕНТАГОН СПРЕМА ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ: На стотине хиљада америчких војника и даље невакцинисано

Припадници КФОР / Фото Косово онлајн

Број вакцинисаних војника се попео од почетка августа, када су челници министарства одбране, по директиви председника ДЖозефа Бајдена, обавестили нацију да ће вакцинација за више од два милиона војника бити обавезна, да ће изузеци бити ретки и они који буду одбили, биће кажњени, пренео је "Вашингтон пост".

Око 90 одсто активних припадника ратне морнарице је потпуно вакцинисано, док је 72 одсто маринаца вакцинисано, иако обе службе морају да се вакцинишу до 28. новембра.

Припадници ратне авијације, више од 60.000 чланова особља, имају само три недеље да испуне крајњи рок који им је одредило министарство одбране.

И у америчкој војсци дошло је до повећања смртних случајева у појединим јединицама.

Како наводи "Вашингтон пост", у септембру је умрло више припадника војска од ковида него у целој 2020. години, а нико од преминулих није био потпуно вакцинисан, саопштио је портпарол Пентагона мајор Чарли Дијец.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)