ДО СМРТИ ЈЕ ТУКАО МАЈУ (10): Очух признао даје убио девојчицу

Novosti online

07. 10. 2021. у 22:07

МУШКАРЦУ из Украјине (34), који се сумњичи да је до смрти тукао своју десетогодишњу пасторку, суд у Украјини одредио је притвор.

ДО СМРТИ ЈЕ ТУКАО МАЈУ (10): Очух признао даје убио девојчицу

Depositphotos

Мушкарац по имену Сергеј сумњичи се да је 2. октобра својој пасторки Маји нанео тешке телесне повреде, услед којих је десетогодишња девојчица преминула.

Сергеј је био у алкохолисаном стању када је брутално претукао дете, а потом је отишао да спава. Ујутру, када Мају није могао да пробуди, наводно је сам позвао полицију.

- Позвао је полицију 3. октобра у јутарњим часовима и рекао да је много тукао десетогодишњу ћерку своје супруге. Признао је да је био пијан и да ујутру, када је ушао у собу, девојчица није давала знаке живота - рекао је извор близак истрази за украјинске медије.

Мештани села у којем је девојчица убијена причају како ју је очух дуго физички малтретирао. Кажу да је девојчица добијала батине буквално за сваку ситницу. Дете би тукао ако не би усисала кућу када је он замислио, или ако не би пресвукла пелену беби...

- Када би попио постао би много агресиван - причају мештани.

Мајина мајка Наталија наводно ништа није урадила да детету помогне након кобних батина. Прича се да је девојчица испребијана отишла и легла у кревет, а да мајка није отишла ни да види како јој је. Мештани додају да је Маја често и од мајке добијала батине.

- Он је био агресор у кући, а она, да ли га се бојала па је зато тукла децу... - рекли су мештани.

За девојчицу кажу да је била добра и вредна, те да је све сама радила по кући, од чишћења до набавке и чувања браће и сестара.

- Сергеј и Наталија би знали да оду из куће у пола ноћи, а њу би задужили да чува децу. Чувала би их тако целе ноћи, па би ујутру ишла у школу. Више пута је Маја бежала од куће због батина - прича једна мештанка за украјинске медије.

НАТАЛИЈА БИЛА ЛУДО ЗАЉУБЉЕНА У СЕРГЕЈА

Селом круже приче да је осумњичени за убиство пасторке био физички насилан и према супрузи. Наталија би знала да се сакрије код комшија кад Сергеј побесни, а он би онда ишао по селу и дозивао је, претећи да ће себи пререзати вене. Иако је трпела насиље, никад није хтела да га пријави полицији.

- Увек је причала како га воли, како неће да му контрира ни да се жали на њега. Увек га је звала "вољени мој", "душо моја" - кажу мештани.

Наталија је имала шесторо деце. Најстарије има 18 година и не живи са мајком. После ње се родила Маја. Једног сина Наталија је изгубила кад је био беба, а ту је и 5-годишњи Ника. Са Сергејем је родила Максима, који има годину дана и имају ћеркицу која још није напунила месец дана.

Сергеја је пре пар година упознала преко интернета, а потом је дошао да живи са њом у селу. Мештани причају да је у село стигао из Никопоља, где се крио јер га је полиција тражила због породичног насиља. Прича се да је робијао и за убиство.

РОЂАЦИ ХТЕЛИ ДА СПАСУ ДЕЦУ

Откако је Сергеј ушао у Наталијин живот, њени бивши мужеви и очеви њене деце нису смели да приђу кући ни деци. Мајин отац Игор је једном дошао да види ћерку, али нико није смео да му отвори капију. Када је прескочио капију и ушао у двориште да види да ли су сви добро, Сергеј је излетео из куће и крвнички га претукао и давио у бари.

У плану је било да Центар за социјални рад 1. октобра преузме бригу о Маји и Ники, јер су се рођаци жалили да су деца злостављана. Из непознатог разлога социјални радници се нису појавили, али је Сергеј сазнао да хоће да узму децу, што га је разбеснело.

Наредног дана се напио и кренуо да бије Мају. Мештани причају да је девојчицу тукао свиме што му је пало под руку. Наталија наводно ништа није учинила да заштити дете. Медији пишу да се правдала страхом од супруга.

Девојчица је након бруталних батина са тешким повредама легла у кревет. Сумња се да Наталија није ни пришла да провери како је девојчица. Ујутру за мелену више није било спаса. Током ноћи је подлегла повредама.

И против мајке је покренута истрага. Након убиства ћерка напустила је село и отишла код рођака. Центар за социјални рад преузео је сву децу која су живела са њом и Сергејем у кући и превезла их у болницу. Након тога ће бити пребачени у прихватилиште, а требало би да буде покренут захтев за одузимање старатељства.

Уколико очух буде осуђен за убиство девојчице, прети му до 15 година затвора.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УБИЦА ТЕНКОВА: Џевелин ФГМ-148 користи се у Украјини