НАПАД ПРЕ ИСКРЦАВАЊА: Руски војни научници предложили нови метод борбе против америчког десанта

Новости онлајн

07. 10. 2021. у 10:26

РУСКИ војни стручњаци предложили су нови метод борбе против потенцијалног десанта америчке војске са мора – реч је о заједничком деловању авијације и роја малих јуришних дронова.

НАПАД ПРЕ ИСКРЦАВАЊА: Руски војни научници предложили нови метод борбе против америчког десанта

Фото МО РФ

Како се наводи у чланку који је објављен у листу „Ваздушно-космичке снаге. Теорија и пракса“, Русија има дугу морску границу, развија Северни морски пут, полажу се претензије на њену територију на Далеком истоку и у другим областима, у току је такмичење у освајању ресурса на Арктику. Научници истичу да је стога актуелно питање ефикасних начина борбе против могућег десанта са мора.

- Данас је могући противник значајно повећао своје борбене могућности за извођење десанта са мора тако што је уврстио у наоружање нове универзалне десантне бродове и лебделице за десант и искрцавање - наводе експерти, додајући да америчке снаге имају и нека друга амфибијска возила.

Они предлажу да се снаге могућег противника пре искрцавања нападну малим беспилотним летелицама.

- Након што добију ознаке циљева, беспилотне летелице лете у одређено подручје и уз помоћ противпешадијских мина и муниције малог калибра нападају војску, хеликоптере (авионе) који се налазе на палубама, ометају нормалан рад борбених јединица, оштећују радарске антене противника - наводе научници.

Истовремено, дронови бацају на десантне бродове противника мале радио-станице које емитују радио-сигнале и тако обележавају мете за хеликоптере и авионе.

Аутори чланка истичу да ће таква активна дејства омогућити да се на обали распореди наоружање Копнених снага и на крају осујете планови противника.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Бонус видео:

ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Евакуисан Капитол због језиве претње

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)