ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ЖЕЛЕЗНИЧКОГ САОБРАЋАЈА У ЕВРОПИ: Уводи се ноћни воз између Беча и Париза

Novosti online

30. 09. 2021. у 16:33

УЛАЗНИЦЕ за нови ноћни воз између Беча и Париза сада су у продаји, а први вагони за спавање требало би да возе између Француске и Аустрије од 13. децембра па надаље.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ЖЕЛЕЗНИЧКОГ САОБРАЋАЈА У ЕВРОПИ: Уводи се ноћни воз између Беча и Париза

Foto: Printskrin Youtube

Европска мрежа ноћних возова, која је у прошлости била главни начин превоза, углавном је обустављена ве јефтинијим ваздушним превозом, али доживљава велики повратак усред растуће свести о глобалној климатској кризи.

Челници неколико европских железничких компанија прошле године су потписали писма намере како би удружили снаге у повезивању градова попут Париза, Единбурга, Стокхолма и Рима.

Путовање између Беча и Париза почиње у вечерњим сатима и траје око 14 сати, што значи да можете појести шницлу за вечеру у Бечу, а затим се пробудити у Паризу и добити свеже кроасане за доручак.

Улазнице су сада доступне на страницама nightjet.com i oui.sncf.

Ноћна веза возом између два града возиће три пута недељно у сваком смеру, а резултат је сарадње Аустријских савезних жељезница (ОеББ), француског СНЦФ -а и немачког Дојче бана.

Понедељком, четвртком и суботом воз полази са главне железничке станице у Бечу према париском Гаре де л'Ест преко Салзбурга и Минхена.

Полазак је у 19.40, долазак у Париз следећег јутра у 9.42. У уторак, петак и недељу путује у супротном смеру.

Места су у другој класи доступна по цени од 29,90 евра, у првој класи од 59,90 евра. Међутим, ако више волите кревет у трокреветној кабини, морате да платите најмање 89,90 евра, а у првој класи 124,90.

Француска железничка компанија Трансдев најавила је у планове за повезивање Берлина са скандинавским престоницама Стокхолмом и Копенхагеном новом линијом ноћних возова током летњих месеци.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)