ДЕТАЉИ РАЗОРНОГ ЗЕМЉОТРЕСА НА КРИТУ: За оца није било спаса, сина извлачили из рушевина (ФОТО)

Новости онлајн

27. 09. 2021. у 13:18

ГРЧКИ медији јављају да је у земљотресу страдао отац двоје одрасле деце. Са једним од синова је јутрос дошао да изводи радове на обнови цркве, када је тло почело да дрхти.

ДЕТАЉИ РАЗОРНОГ ЗЕМЉОТРЕСА НА КРИТУ: За оца није било спаса, сина извлачили из рушевина (ФОТО)

Фото: AP Photo/Harry Nakos

Од силине потреса купола се сручила и затрпала несрећног човека и његовог сина. За оца није било спаса, а син је из рушевина извучен и са тешким повредама превезен у болницу.

Градоначелник Вианоса Никос Ставракакис изјавио је да је лично познавао жртву и да су заједно ишли у школу и дружили су се.

- Нажалост, мој драги пријатељ, друг из клупе, страдао је у Цркви Светог Илије у Аркалохорију. Са сином је радио у богомољи када је почело да тресе. Купола је пала на њега. Колико знам његов син и још један човек су били затрпани, али су извучени и пребачени у болницу. Син је у стању шока, био је поред оца када се све то десило - рекао је Ставракакис.

Он наводи да је човек који је страдао родом био из села Марта Вијаноу. Председник Месне заједнице каже да је њихов пријатељ отишао да изводи радове на цркви која је била оштећена у претходним потресима.

- Црква је била доста оштећена у претходним потресима. Он и његови радници су кренули да раде пре извесног времена на обнови цркве и ето, док су радили, тло је поново затресло - рекао је Костас Маргаритаракис и додао да је страдали Грк годинама са породицом живео у граду Ираклиону.

Они који су га познавали кажу да не могу да верују каква је трагедија задесила породицу. Сведоче да је страдали мушкарац пре само пар месеци остао без мајке.

Подсетимо, јутрос су три јака земљотреса потресла подручје Крита, најјачи 5,8 степени по Рихтеру. У земљотресу је повређено 11 особа и причињена је велика материјална штета. На подручју Ираклиона многи објекти су небезбедни за живот и много породица остало је без крова над главом.

На улицама, како преноси Cretalive, могуће је видети цигле, сломљено стакло и шут, а грађани и даље чекају напољу и не смеју да се врате у своје домове.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)