ТЕСНА БОРБА! Лашет се огласио о неизвесним резултатима избора у Немачкој

Танјуг

26. 09. 2021. у 19:13

КАНДИДАТ за канцелара ЦДУ/ЦСУ Армин Лашет рекао је вечерас да се води тесна борба у изборној ноћи, али је и поручио да унионисти желе да воде нову владу.

ТЕСНА БОРБА! Лашет се огласио о неизвесним резултатима избора у Немачкој

Фото АП

На почетку обраћања у изборном штабу он је нагласио да се по први пут после 16 година Ангела Меркел није кандидовала за канцелара, тако да су унионисти у изборну трку ушли без „бонуса“.

- Знали смо да ће бити тешко и да ћемо имати тесну борбу у предизборној ноћи. Још немамо коначне резултате. Али већ сада можемо рећи да не можемо бити задовољни резултатом - констатовао је Лашет.

Рекао је да у сваком случају исход гласања ставља Немачку, али и ЦДУ/ЦСУ, као и све демократске странке пред велики изазов, јер је неопходно поставити смернице за наредне године.

- То не може учинити само једна странка, потребно је да превазиђемо све раздоре и да сарађујемо. По први пут ћемо имати трочлану владу - нагласио је он.

Рекао је да је ЦДУ/ЦСУ од својих гласача добила глас за владу коју би преводила та странка.

- Због тога ћемо учинити све да формирамо владу под водством ЦДУ/ЦСУ, јер Немачкој треба коалиција будућности, која би модернизовала земљу - нагласио је он.

БОНУС ВИДЕО - НЕРЕДИ У НЕМАЧКОЈ: Сукоб полиције и припадника "Антифе"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)