ОТКАЗ УЧИТЕЉИЦИ ИЗ МАРИБОРА: Активна антиваксерка одбијала да се имунизује и тестира на корона вирус

Танјуг

25. 09. 2021. у 00:37

УЧИТЕЉИЦИ основне школе у Марибору уручено је решење о престанку радног односа јер је одбијала да се тестира или вакцинише против ковида-19, што је први такав случај након што је влада због ширења вируса пооштрила противепидемијске мере, пишу данас словеначки медији.

ОТКАЗ УЧИТЕЉИЦИ ИЗ МАРИБОРА: Активна антиваксерка одбијала да се имунизује и тестира на корона вирус

Фото: Н.Живановић

Учитељици је од почетка школске године било привремено забрањен рад јер је одбијала да се једном недељно тестира и носи маску у учионици, што је обавеза коју је прописало Министарство образовања, а сада јој је уручен и отказ.

На решење о престанку радног односа има право жалбе у року две недеље.

Медији преносе да је учитељица активно деловала у антиваксерској групи која је недавно упала у студио информативног програма, тражећи да престане "пропаганда" владине кампање за вакцинацију, а у видеу на Фејсбуку наговарала је родитеље да не шаљу децу у "режимску и фашистичку школу", преноси Хина.

Директорка школе Катја Прегл изјавила је за мариборски лист "Вечер" да јој је отказ уруцен због кршења радних обвеза, с обзиром на то да је одбијала да носи маску у затвореном простору и није испуњавала тзв ПЦТ услов (преболели, цепљени, тестирани) који важи за запослене у школи да би могли да раде.

Словеначки министар здравља Јанез Поклукар рекао је данас да ПЦТ услов који је рестрикцијама одредила влада већ "даје резултат" јер је последњих дана број новозаражених у стагнацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)