УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Америка развија системе за тајне нападе из свемира

Новости онлајн

24. 09. 2021. у 17:02

ГЕНЕРАЛНИ директор концерна „Алмаз-Антеј“ Јан Новиков сматра да Сједињене Америчке Државе разрађују технологије за прављење војних орбиталних система који су у стању да тајно нападају из свемира, преноси „Красна звезда“.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Америка развија системе за тајне нападе из свемира

Илустрација / Фото Depositphotos

Новиков истиче да САД модернизују и развијају читав спектар уређаја који би требало да им омогуће да изводе брзе и прецизне нападе на све врсте мета у било ком делу свету.

„Ако говоримо о ваздушно-космичким уређајима, онда су то пре свега орбиталне беспилотне летелице Х-37“, рекао је генерални директор.

Према његовим речима, прва таква летелица лансирана је 2010. године, а до данас их постоји већ неколико. Званично је саопштено да су ти уређаји имају научно-истраживачке сврхе.

Фото: Јутјуб/ Минобороны России

С-500

- Али ми знамо да они могу да имају функцију носача нуклеарних бојевих глава. САД планирају да у будућности повећају бројност таквих уређаја у свемиру. То је озбиљан изазов“, додао је Новиков.

На основу експеримената са тим беспилотним летелицама, према мишљењу Новикова, разрађују се технологије за прављење ударних ваздушно-космичких система за вишекратну употребу. Ти системи би требало да обезбеде оперативно деловање и широки спектар могућности уз смањене трошкове коришћења.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)