ЗАХАРОВА: САД су се заглавиле у периоду биполаране конфронтације са СССР

Новости онлајн

18. 09. 2021. у 08:11

СЈЕДИЊЕНЕ Државе су се у свом приступу међународним односима заглавиле у времену биполарне конфронтације Вашингтона и Москве, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у емисији руског „Првог канала“.

ЗАХАРОВА: САД су се заглавиле у периоду биполаране конфронтације са СССР

Фото: ЕПА

Водитељ емисије је навео да се у раније објављеном чланку у часопису „Форин аферс“ заменик америчког државног секретара за политичка питања Викторија Нуланд позива на америчко искуство суочавања са Москвом из совјетског периода.

- Ви се чудите да Нуланд барата чињеницама из периода Хладног рата, управо тим биполарним системом, системом супротстављања. Али немојте се чудити. Американци су се, заиста, тамо заглавили. Њих су тада сви учили том приступу, они нису имали никакве кардиналне промене ни у методологији, ни у идеологији, нити у приступу међународним односима. Схватате да су промене биле код нас, али нису код њих - рекла је Захарова.

Према њеним речима, САД се у својим пословима воде менталитетом тих времена.

Она је навела да је период биполарног сукоба Русије и САД завршен, државе живе у миру заснованом на заједничким правилима и међународном праву.

Бонус видео:

Ко је тровао највећег Путиновог противника?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)