АДВОКАТ ХИЛАРИ КЛИНТОН ОПТУЖЕН ЗА ЛАГАЊЕ ФБИ: Говорио неистине о везама Трампа са Русима

Д. Д. С.

17. 09. 2021. у 12:52

АДВОКАТ за сајбер сигурност Мајкл Сасмен, познат по ангажовању у председничкој кампањи Хилари Клинтон 2016. године, оптужен је јер је наводно лагао амерички Федерални истражни биро (ФБИ) током истраге специјалног саветника САД Џона Дархама о везама између Русије и изборног штаба бившег председника САД Доналда Трампа.

АДВОКАТ ХИЛАРИ КЛИНТОН ОПТУЖЕН ЗА ЛАГАЊЕ ФБИ: Говорио неистине о везама Трампа са Русима

Фото: ЕПА

Републиканац Трамп оценио је 2016. године да је истрага ФБИ "лов на вештице".

Сасмен, који је заступао и Демократски национални комитет и Хилари Клинтон у случају руског хаковања те организације, оптужен је за давање лажне изјаве током састанка 19. септембра 2016. године с бившим генералним саветником ФБИ Џејмсом Бејкером. Сасмен се у оптужници терети да је лагао Бејкера када га је срео да би му дао документацију и базе података о контактима Трампове организације с једном руском банком, рекавши да није заступао ниједног клијента.

То је други кривични процес који је покренуо Дархам пошто је бивши државни тужилац Вилијам Бар организовао његово прислушкивање 2019. године, како би пратио рад америчких званичника који су спроводили истрагу о контактима између Трампа и Русије.

ФБИ је водио истрагу о овом случају, али је на крају закључено да нема довољно доказа о "тајном комуникационом каналу" између Трампове организације и руске банке, која је у новинским извештајима идентификована као "Алфа банка".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)