КОШМАР ЗА АМЕРИКУ: Италијани открили руску "смртоносну комбинацију"

Novosti online

15. 09. 2021. у 21:29

РУСКА јуришна беспилотна летелица „Охотник“ доказује супериорност Москве над Вашингтоном на небу, пише италијански портал „Л'Анти дипломатико“.

КОШМАР ЗА АМЕРИКУ: Италијани открили руску смртоносну комбинацију

Фото МО РФ

Према мишљењу аутора чланка, беспилотне летелице ће имати одлучујући значај у условном рату у будућности. Најнапреднији модели, опремљени „стелт“ технологијом ускоро ће бити у рангу са најсавременијим ловцима.

Како се наводи, руске беспилотне летелице изазивају озбиљну забринутост Сједињених Америчких Држава. Притом, према речима италијанског новинара, амерички војници се суочавају са „објективним економским потешкоћама“ и „заостају за Русијом на неколико фронтова одједном“.

- Изгледа да се доминација Сједињених Америчких Држава на небу ближи крају. Русија, као и Кина, грабе напред и не намеравају да се заустављају - наводи новинар, указујући на „руску смртоносну комбинацију“ беспилотне летелице „Охотник“, коју је окарактерисао као „кошмар за САД“, и ловца пете генерације Су-57.

Како каже, обе летелице се у пару одлично надопуњују.

- Беспилотна летелица проширује радарско поље ловца и омогућава му да уништи противника без уласка у његову зону ПВО - објаснио је новинар.

Дрон „Охотник“ извео је први лет заједно са ловцем Су-57 у јесен 2019. године. Получасовни лет је одржан у оквиру програма тестирања „Охотника“.

"Охотник“, који је направио конструкторски биро „Сухој“, требало би да постане први тешки дрон са ударним функцијама у Оружаним снагама Русије.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)