ПУЦЊАВА У ИЛИНОИСУ: Нападачи отворили ватру, па се сударили са возом

Танјуг

10. 09. 2021. у 08:16

У ПУЦЊАВИ у граду Ист Сент Луису, у америчкој држави Илиноис, повређено је више људи, а власти су организовале потрагу за осумњиченима, који су током бега возилом ударили у путнички воз.

ПУЦЊАВА У ИЛИНОИСУ: Нападачи отворили ватру, па се сударили са возом

Фото: Депозит

Према доступним информацијама из полиције, у инциденту који се догодио јуче око 16 часова није било жртава, известила је ЦБС-ова локална филијала КМОВ и навела да су тројица осумњичених отворила ватру пре него што су покушали да прођу поред воза на оближњем железничком прелазу, где је воз ударио у возило које су користили за бекство.


Полиција је организовала након тога потрагу за осумњиченима у суседној шумској зони, а према истим извештајима више људи рањено је у пуцњави, али се не наводи број жртава и њихово стање.

Према другој локалној телевизији, Фоксовој подружници КТВИ, која се у свом извештају позвала на неименоване званичнике, три особе су рањене у пуцњави, за коју је речено да се догодила у близини једне месаре у Ист Сент Луису, а речено је да полиција трага за чак шест осумњичених.

Источни Сент Луис, град са око 25.000 становника у југозападном делу Илиноиса, који је реком Мисисипи одвојен од Сент Луиса у држави Мисури, већ дуго има лошу репутацију у вези са криминалом и сиромаштвом.

Подаци америчког Федералног истражног бироа из 2019. године показују да је овај град имао највећу стопу убистава по глави становника у САД, од оних са више од 10.000 становника, а заузео је четврто место по броју свих насилних кривичних дела.

БОНУС ВИДЕО: ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Евакуисан Капитол због језиве претње

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)