ПОЗНАТИ РУСКИ РАТНИ РЕПОРТЕР: Америка починила „историјску издају“ у Авганистану

Новости онлајн

08. 09. 2021. у 14:56

АМЕРИЧКО руководство је починило „издају историјских размера“ према својим авганистанским савезницима, изјавио је водећи ратни репортер руске телевизије „Русија 24“ из Авганистана Евгеније Подубни.

ПОЗНАТИ РУСКИ РАТНИ РЕПОРТЕР: Америка починила „историјску издају“ у Авганистану

Фото АП

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе су „напустиле људе који су били најоданији савезници НАТО-а“.

- То су људи који су се раме уз раме, верујући у оно што им говоре белци који су дошли у Авганистан, ратовали са њима - појаснио је Подубни.

Како је истакао, „Американци су урадили и то да нове авганистанске власти добију информације шта су радили ти људи у Авганистану, с ким су сарађивали“. Авганистанцима који су сарађивали са САД сада прети прогон од стране покрета „Талибан“ (организација забрањена у Русији) који је дошао на власт у исламској републици.

- Јасно је да је покрет „Талибан“ формирао нови састав владе, не осврћући се на европски свет. Формирао је владу са позиције победника над Америком у двадесетогодишњем рату - рекао је репортер.

Према његовом мишљењу, било би наивно да се верује да ће талибани формирати инклузивну владу. Њихова влада узима у обзир само интересе утицајних фракција „Талибана“.

- Сада се испоставило да је у једној држави прва петорка министара, да су руководиоци владе – људи које цео свет тражи због тероризма. Штавише, на списковима УН ти људи су означени као непомирљиви терористи - подсетио је Подубни, истакавши да се на Западу такви људи сматрају онима са којима „ни у ком случају не треба седати за преговарачки сто“.

- Судећи по свему, талибани не рачунају на признавање Запада - закључио је он.

Подсетимо, талибани су објавили састав нове, привремене владе Авганистана. Вршилац дужности премијера биће мула Мохамед Хасан Ахунд, бивши министар спољних послова (од 1996. до 2001. године) и председник Савета талибана.

Бонус видео:

БЕБУ ПРЕБАЦУЈУ ПРЕКО ЖИЧАНЕ ОГРАДЕ: Снимак настао на аеродрому у Кабулу

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)