СНАГЕ АВГАНИСТАНСКОГ ОТПОРА: Вратили смо контролу над подручјем Парјан

Новости онлајн

05. 09. 2021. у 12:38

ПОРТПАРОЛ снага отпора у авганистанској покрајини Панџшир Фахим Дашти саопштио је да је отпор повратио контролу над планинским пределом Парјан.

СНАГЕ АВГАНИСТАНСКОГ ОТПОРА: Вратили смо контролу над подручјем Парјан

Фото: Танјуг АП

- Подручје Парјан у покрајини Панџшир потпуно је очишћено од талибана. Најмање хиљаду терориста је блокирано. Сви милитанти су убијени, окружени или заробљени од стране бораца отпора током бекства и повлачења. Већина затвореника су странци, углавном Пакистанци - написао је Дашти на Твитеру.

Раније је портпарол покрета Талибан (терористичка организација забрањена у Русији) Билал Карими саопштио да је највећи округ у покрајини, Парјан, освојен. Он је тврдио да су њихове снаге такође заузеле подручја Шутал, Анаба и Хинџ.

Карими је истакао да се талибани крећу према центру покрајине.

Почетком августа талибани су појачали офанзиву против владиних снага у Авганистану. Талибани су 15. августа ушли у главни град и преузели контролу над председничком палатом, а 16. августа су објавили да је рат у Авганистану завршен и да ће државно уређење бити одређено у блиској будућности. Једина покрајина која није под њиховом контролом је Панџшер североисточно од Кабула.

Бонус видео:

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)