ПРИПРЕМЕ ЗА СМРТ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: ВИП карте за гледање ковчега, црне слике, план и у случају напада терориста

Novosti online

04. 09. 2021. у 00:54

БРИТАНСКА краљица Елизабета II има 95 година, те се њена смрт планира под кодним називом "Операција лондонски мост".

ПРИПРЕМЕ ЗА СМРТ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: ВИП карте за гледање ковчега, црне слике, план и у случају напада терориста

Фото: ЕПА

Сахрана ће наводно бити одржана 10 дана након њене смрти.

Дан краљичине смрти неће бити проглашен државним празником, а послодавцима ће бити речено да сами одлуче хоће ли дати радницима слободан дан или не.

Такође, тада ће све владине и краљевске интернет странице и профили на друштвеним мрежама бити промењени тако да приказују црни транспарент, а владини службеници неће смети да буду активни на друштвеним мрежама, осим ако им то због оправданог разлога није одобрено.

Данима након сахране, наводно ће мртвачки сандук краљице Елизабете ИИ у поворци да се пренесе из Бакингемске палате у Вестминстерску палату, где ће бити отворен за посетиоце три дана по 23 сата на дан.

ВИП личности које желе да погледају сандук наводно ће добити карте, на којима ће бити означено време посета. Међутим, према "Политику" који је први објавио документе, влада је изразила забринутост хоће ли држава моћи да се носи с таквим догађајем.

Разна одељења покренула су питања о способности земље да се носи с приливом страних туриста, пренатрпаности главног града и могућношћу терористичких напада.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)