ТО СУ НАШИ ПРИЈАТЕЉИ ПО ОРУЖЈУ: Лавров повукао црвену линију - рекао шта је приоритет Русије

Новости онлине

01. 09. 2021. у 10:55

МОСКВА сматра позитивним сигналом изјаву америчког председника Џозефа Бајдена да је време да се прекине са мешањем у послове других држава, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров током посете универзитету МГИМО у Москви.

ТО СУ НАШИ ПРИЈАТЕЉИ ПО ОРУЖЈУ: Лавров повукао црвену линију - рекао шта је приоритет Русије

Фото: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Јутјуб/Rumoaohepta7

- Тренутак који су истакли и председник САД Бајден и председник Француске Макрон врло је интересантан. Они су практично у два дана саопштили да је време да се престане са мешањем у унутрашње ствари других држава са циљем да им се наметне демократија западног типа - рекао је Лавров.

- Поздрављамо такве изјаве. Одавно позивамо да се извуку поуке из авантура у које су наше западне колеге последњих деценија улазиле - навео је министар.

Ако је Бајденова изјава, како је навео, тачна, "надамо се да ће на нашој планети бити мало мирније".

По његовим речима, након одласка Американаца и НАТО-а из Авганистана, за Русију је најважније да обезбеди границе својих савезника.

- Државе Централне Азије су наши пријатељи по оружју, а под два, од тога директно зависи безбедност јужног обода Русије - рекао је Лавров.

Што се тиче односа западних држава према Русији, руски министар је нагласио да се са Русијом не може разговарати са позиције "учитеља" и да Москва жели да гради само равноправне односе са другим државама.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: ШОКАНТАН СНИМАК: Авганистанац стоји на спољашњем делу америчког авиона и снима евакуацију

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)