НЕВЕРОВАТНИ СНИМЦИ СА УЛИЦА БРАЗИЛА: Пљачкаши банке везали људе на возило којим су бежали - Користили таоце као живи штит (ВИДЕО)

Новости онлајн

30. 08. 2021. у 15:23

ДРУШТВЕНЕ мреже у Бразилу преплављене су нестварним снимцима са улица града Арасатуба на којима се види како пљачкаши банке користе таоце као живи штит.

НЕВЕРОВАТНИ СНИМЦИ СА УЛИЦА БРАЗИЛА: Пљачкаши банке везали људе на возило којим су бежали - Користили таоце као живи штит (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Твитер

Разбојници су недужне људе дословно везали за возила која су користили у бегу. Локална полиција саопштила је да су током крваве пљачке убијене најмање три особе, а међу њима и један починитељ, пише Би-би-си.

Званичници су рекли да је више од 50 људи учествовало у пљачки, блокирајући путеве запаљеним возилима и постављајући експлозивне направе по целом граду.

Последњих година у Бразилу су све чешће пљачке банака, а таоци су коришћени као штитови.

Градоначелник Арасатубе, Диладор Боргес, рекао је да је полиција немоћна.

"Полиција не може да крене у напад, не може им се супротставити јер је угрожено превише живота", рекао је за Банд ТВ.

Рекао је да још не зна да ли су пљачкаши ослободили таоце, али је рекао да су снаге безбедности поново преузеле контролу над центром града.

Додао је да ће школе остати затворене у понедељак, а градоначелник је позвао људе да остану у затвореном простору, упозоравајући их на опасност од експлозивних направа.

Након пљачке, банда је узела бројне таоце и опколила локалну станицу војне полиције. Припадници банди такође су блокирали кључне приступне путеве у граду паљењем аутомобила, известили су локални медији.

ТВ новинар Јури Макри објавио је видео за који каже да приказује два аутомобила који разбојници користе за бег. На првом је особа везана за кров, а на другом за хаубу, док се на једном може видети како особа чучи на хауби.

Снимак видеонадзора коју је објавио други корисник Твитера приказује више аутомобила који се возе градом, неки са људима везаним за хаубе, док се друга особа може видети како подиже руке кроз кров комбија.

Многи становници су рекли да су чули пуцњаву и експлозије.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)