ХАРИС ОДЛОЖИЛА ПУТ У ХАНОЈ: "Хавански синдром" прети и у Вијетнаму

Танјуг

24. 08. 2021. у 17:22

ПУТ америчке потпредседнице Камале Харис у Вијетнам одложен је данас због "необјашњеног здравственог инцидента" у Ханоју, саопштила је данас америчка амбасада у главном граду те земље.

ХАРИС ОДЛОЖИЛА ПУТ У ХАНОЈ: Хавански синдром прети и у Вијетнаму

Фото Танјуг/АП

Харис, која данас завршава тродневну посету Сингапуру требало је касно вечерас да допутује у Ханој, али је њен лет изненада отказан због "чудног здравственог инцидента", преноси Ројтерс.

Агенција наводи да америчка влада тај термин обично користи за "хавански синдром", који се манифестује вртоглавицом, мучнином, мигреном и губитком памћења.

Стање је тако названо, јер се први пут појавило на Куби 2016. године код званичника америчке амбасаде у Хавани.

Фото Танјуг/АП

-Кабинет потпредседнице обавештен је о недавном могућем необичном здравственом инциденту у Ханоју у Вијетнаму, наводи се у саопштењу амбасаде.

Додаје се да је након пажљиве процене одлучено да посета потпредседнице не буде реализована.

До сада је скоро 200 америчких званичника и чланова њихових породица патило од "хаванског синдрома".

Према речима директора ЦИА Вилијама Барнса, Панел америчке Националне академије наука у децембру је открио да је веродостојна теорија да су зраци "усмерене енергије" узроковали синдром. Барнс је навео да постоји "врло велика могућност" да је синдром намерно изазван, а да би Русија могла бити одговорна, али је додао да то није коначан закључак и да се очекује даља истрага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу