АУСТРАЛИЈА ПОД ЛОК ДАУНОМ: Све док не буде 70% вакцинисаних

Танјуг

22. 08. 2021. у 11:11

АУСТРАЛИЈА ће се придржавати стратегије локдауна против корона вируса све док најмање 70 одсто популације не буде у потпуности вакцинисано, али ће након тога морати да почне да живи с вирусом, изјавио је данас премијер Скот Морисон.

АУСТРАЛИЈА ПОД ЛОК ДАУНОМ: Све док не буде 70% вакцинисаних

Фото: ЕПА

Земља је поставила рекорд са 914 случајева корона вируса, што је највећи дневни број новозаражених, док су јужне и источне државе Нови Јужни Велс, Викторија и престоница Канбера остале под строгим карантином, преноси Ројтерс.

-Не можете заувек да живите у карантину, у једном тренутку морате то да промените, а то се ради када је 70 одсто вакцинисане популације, рекао је Морисон у телевизијском интервјуу.

Локдаун је кључни елемент стратегије савезне владе за обуздавање пандемије корона вируса, све док се не достигне ниво вакцинације од 70 одсто, при чему ће се границе постепено отварати када се број вакцинисаних попне на 80 одсто.

-Закључавање није одржив начин за решавање проблема вируса и зато морамо да дођемо до 70 и 80 одсто вакцинисаних, како би могли да почнемо да живимо са вирусом, додао је премијер Морисон.

У Аустралији, која има 25 милиона становника, око 60 одсто популације се сада налази у карантину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)