ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА АНТИВАКСЕРКЕ - ДА ЈОЈ СЕ ДЕЦА ВАКЦИНИШУ: Умрла Американка која није желела да прими вакцину

Novosti online

20. 08. 2021. у 16:37

МАЈКА четворо деце у Тексасу одбила је да се вакцинише против ковида-19, али пошто је изгубила супруга и сама се заразила корона вирусом корона, њена последња жеља била је да јој се деца вакцинишу.

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА АНТИВАКСЕРКЕ - ДА ЈОЈ СЕ ДЕЦА ВАКЦИНИШУ: Умрла Американка која није желела да прими вакцину

Фото АП

Лyдиа Родригез (42), учитељица клавира, умрла је у понедељак, две недеље након што је њен супруг Лоренс(49) подлегао вирусу. Њена рођака Доти Џонс рекла је локалној телевизију да пар није веровао у вакцине.

Кад је Родригез променила мишљење, било је прекасно.

- Пре него што је интубирана, једна од последњих ствари које је изговорила сестри била је „Побрините се молим вас да ми се деца вакцинишу“ - рекла је Џонс. - Била би сада уз своју децу да се заштитила.     

Пар је био међу десетинама милиона Американаца који још нису примили ниједну дозу цепива против вируса корона, док се делта варијанта брзо шири у земљи.

Само 59,6 одсто Американаца који задовољавају услове за имунизацију, потпуно су вакцинисани јер се владина масовна кампања имунизације суочава с отпором политички конзервативних држава попут Тексаса.     

Амерички званичници ове недеље одобрили су трећу дозу цепива за све одрасле Американце. Трећа доза биће доступна крајем септембра.

Џонс, медицинска сестра, рекла је да је покушала да наговори рођаку Родригез да се вакцинише, али безуспешно.

Она је организовала кампању за помоћ деци умрлог пара и одлучила да прошири ту причу у јавности и увери људе да се имунизују.

- То се заиста догађа у нашој породици и то је истинита прича онога што се може догодити - рекла је Џонс. - Не покушавам да застрашим људе, само желим да схвате да је вирус стваран и да је делта варијанта бруталнија од свега што смо видели.

У Тексасу, једној од највећих америчких савезних држава, делта је доминантни сој вируса, а број умрлих је нагло порастао, већином међу онима који нису вакцинисани.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)