ШОКАНТНА ОДЛУКА У ШКОТСКОЈ: Деци од 4 године дозвољено у школи да бирају пол

Танјуг

15. 08. 2021. у 00:22

ДЕЦА стара четири године и више моћи ће да бирају пол у школским установама без сагласности родитеља, према новом ЛГБТQ+ инклузивном упутству шкотске владе.

ШОКАНТНА ОДЛУКА У ШКОТСКОЈ: Деци од 4 године дозвољено у школи да бирају пол

Фото: АП

Свако дете које одлучи да промени пол мора да буде подржано и саслушано у образовној установи, према новом савету шкотске владе, објавио је британски "Телеграф".

Упутство важи у основним школама, где најмлађа деца имају четири или пет година, јер "препознавање и развој полног идентитета може да се догоди у најранијем детињству", наводи се у упутству.

Како је пренео "Дејли мејл", упутство такође обавезује учитеље да не питају директно децу да ли желе да живе као дечак или девојчица уколико код њих примете такву тенденцију, већ да уместо тога питају њихово име и заменицу којом желе да им се обраћају.

Основне и средње школе такође морају да ставе уџбенике у којима има трансродних људи и да дозволе ђацима да изаберу коју свлачионицу или тоалет желе да користе, као и да размотре увођење полно неутралне униформе.

Међутим, у јавности су се појавиле критике према којима је ово упутство означено као "шокантно" и изазива забринутост што се тако малој деци дозвољавају одлуке које могу да им промене живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (7)

ЊЕГОВИ РОДИТЕЉИ ЦРВЕНЕ КАД ГОД МЕ СРЕТНУ Чачанин после свадбе звао све госте - открио ко му је подвалио