ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ ПОСЛЕ ПОЖАРА: Уништена брда у близини Мармариса (ВИДЕО)

Танјуг

09. 08. 2021. у 15:44

БРДА у близини турског одмаралишта Мармарис која су била покривена густом зеленом боровом шумом уништена су у шумским пожарима који букте већ две недеље.

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ ПОСЛЕ ПОЖАРА: Уништена брда у близини Мармариса (ВИДЕО)

Фото:Танјуг

Како наводи агенција Ројтерс, снимци дроном из малог приморског града Ичмелер од пре и после, показују велике последице разарања, а сада та иста брда формирају сабласни, сиво-смеђи пејзаж који је прекривен црним пањевима.

У последње две недеље пожари су нанели штету десетинама хиљада хектара шума у турским медитеранским и егејским провинцијама, од којих је страдало осморо људи, док су хиљаде људи, укључујући и туристе, били приморани да побегну.

Слична разарања могла су се видети пре и после снимања дроном села Баир и приморског одмаралишта Турунч, такође у провинцији Мугла где се налазе и Мармарис и Бодрум.

Општина Мугла саопштила је да је спаљено 55.000 хектара шума, што је двоструко више него што је изгорело у целој Турској прошле године, те да је евакуисано 36.000 људи.

Додаје се да јаки ветрови, ниска влажност и температуре изнад 40 степени допринели су ширењу пожара, у чијем гашењу је учествовало 15 авиона, 64 хеликоптера и 5.250 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)