ПРОТЕСТ У БАЗЕЛУ ЗБОГ СМАЊЕСА КАЗНЕ СИЛОВАТЕЉУ: Срамно образложење одлуке суда - "Трајало је само 11 минута и није озбиљно повређена"

Танјуг

08. 08. 2021. у 17:42

ВИШЕ стотина Швајцараца протестовало је данас испред Апелационог суда у Базелу који је прошлог месеца смањио затворску казну силоватељу уз образложење да је силовање трајало само 11 минута и да жртва није озбиљно повређена, пренели су локални медији.

ПРОТЕСТ У БАЗЕЛУ ЗБОГ СМАЊЕСА КАЗНЕ СИЛОВАТЕЉУ: Срамно образложење одлуке суда - Трајало је само 11 минута и није озбиљно повређена

FOTO: Depositphotos

Демонстранти, међу којима су биле углавном жене, испред суда у Базелу носили су транспаренте и узвикивали пароле "11 минута је 11 минута превише!"

Они су критиковали одлуку суда који је осуђенику смањио казну са четири године и три месеца затвора на три године, објавио је портал 20.минутен.ћ.

У пресуди су судије констатовале да је жртва силовања слала "извесне сигнале", преносе медији, наводи АП.

Силовање се догодило у фебруару прошле године када су жену после одласка у ноћни клуб силовала двојица мушкараца од којих је један имао 17 година и коме се суди у суду за молелтнике.

Адвокат нападнуте жене изјавио је да је она шокирана одлуком апелационог суда који је, како се чини, делимично окривио жртву за силовање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)