ИНЦИДЕНТ У ЧЕШКОЈ: Антиваксери премијера погодили јајетом у главу, морао да побегне у посластичарницу, ухапшене две особе

Novosti online

07. 08. 2021. у 19:27

ПРОТИВНИЦИ вакцинације у Прухоњицама крај Прага напали су чешког премијера Андреја Бабиша на предизборном митингу, због чега је морао да се склони у оближњу посластичарницу пошто су га гађали јајима, а полиција је ухапсила двојицу изгредника.

ИНЦИДЕНТ У ЧЕШКОЈ: Антиваксери премијера погодили јајетом у главу, морао да побегне у посластичарницу, ухапшене две особе

Фото: Танјуг

- Били су овде из Блока слободан, антивакцинаши и погодили су ме јајетом у главу. Такође и 12-годишњу девојчицу. Једну госпођу су шамарали зато што је чекала да јој потпишем књигу - изјавио је премијер Бабиш.

Бабиш је данас у Прухоњицама, где живи са породицом, на тргу потписивао предизборну књигу у којој хвали успехе владе и делио грађанима сладолед на митингу пред октобарске парламентарне изборе.

- Андреј Бабиш у својој кампањи настоји да одвуче пажњу са свих својих скандала. Пре свега од своје одговорности за хаотично управљање државом у време пандемије. Желели смо да подсетимо да тиме што ће делити сладолед на тргу ту одговорност за низ уништених живота неће сакрити - рекао је шеф удружења Бењамин Рол.

Послеподне су се на митингу појавили противници вакцинације са чешким заставама и транспарентима "Вакцине су опасне" и неколико десетина приближило се штанду где је премијер потписивао књигу да би један од демонстраната бацио јаја и погодио премијера.

Специјалци чешке полиције за разбијање демонстрација премијера су одвели у оближњу посластичарницу уз узвике масе "Андреј, излази док те не забране", парафразирајући слоган премијерове књиге "Дели док не забране".

Мушкарца који је бацио на премијера јаја и још једног демонстранта полиција је ухапсила уз бучне протесте осталих демонстраната који су опколили полицијско возило и покушали да спрече да их полиција одвезе у притвор.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)