ЛАВОВИ ПОЈЕЛИ ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Хорор у Нгоронгороу

Novosti online

05. 08. 2021. у 22:47

ТРОЈЕ деце старе од девет до 11 година смртно је страдало у близини светски познатог резервата дивљих животиња Нгоронгоро у Танзанији.

ЛАВОВИ ПОЈЕЛИ ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Хорор у Нгоронгороу

Фото: Пиксабеј/Принтскрин

Малишани су ишли да траже изгубљену стоку кад су их напали лавови, известила је локална полиција.

У Нгоронгору у северној Танзанији иначе живе бројне дивље животиње, укључујући велике мачке попут лавова, гепарда и леопарда.

- Деца су у понедељак стигла кући из школе и запутила се у шуму у близини заштићеног подручја Нгоронгоро у потрази за несталим животињама. Тад су лавови напали и убили троје деце, док су једно повредили. Још једном апелујем на номадске заједнице у заштићеним подручјима да подузму мере опреза против дивљих животиња, посебно кад задужују своју децу да се брину о стоци. То ће помоћи заштити најмлађих, али и њихових породица - рекла је начелница полиције у Аруши.

Танзанија иначе допушта појединим заједницама, попут племена Масаи, чији припадници узгајају стоку уз дивље животиње, да живе у националним парковима. Међутим, људи често долазе у сукоб са животињама попут лавова и слонова, који могу напасти људе, стоку и уништити усеве.

Прошле године је Танзанија преселила 36 лавова из националног парка Серенгети након што су звери напале људе и стоку из околних заједница.

(АЛО)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)