ЈАСНА ПОРУКА СА КРИМА: Ако грађани Донбаса реше да пређу у Русију, мораће као ми – заједно са територијом

Новости онлајн

05. 08. 2021. у 18:44

ПРЕДСЕДНИК кримског парламента Владимир Константинов изјавио је да, уколико грађани Донбаса реше да пређу у Русију, као што предлаже украјински председник Владимир Зеленски, морају то да учине по угледу на Крим – заједно са територијом.

ЈАСНА ПОРУКА СА КРИМА: Ако грађани Донбаса реше да пређу у Русију, мораће као ми – заједно са територијом

Фото: ЕПА

- Кримљани су управо тако и урадили – ушли у састав Русије са читавим својим полуострвом. Нема никакве сумње да ће на крају и становници Донбаса то учинити. Штавише, међу деловима украјинске државе биће много региона чији становници такође воле Русију и исто ће временом пронаћи своје место у њој. Али не као мигранти, већ заједно са својом родном земљом, као прави ентитети Руске Федерације - нагласио је Константинов.

Према његовим речима, сви добро знају да је Русија довела савремену цивилизацију на Крим и Донбас када није било ни речи не само о Зеленском, већ и Украјини.

- И од тада Руси живе на тим територијима. Они мирно живе заједно са својим суседима различитих националности. И тако ће заувек бити. Тако да, ако негде оде, нека тај несрећни политичар Зеленски оде у његову драгу Америку. А ми ћемо живети у својој земљи, чинићемо је лепшом, побољшаћемо је, гајићемо децу и унуке који ће живети у њој после нас - додао је.

Подсетимо, председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да Донбас „никад неће бити руска територија“, а онима који воле Русију и желе да та област уђе у њен састав сугерише да „траже за себе место у Русији“.

Иначе, Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

(Спутњик)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)