ВЕЛИКИ МАНЕВРИ МОСКВЕ И МИНСКА: Најава прекограничних војних вежби Русије и Белорусије наљутиле Украјину

И.С.

05. 08. 2021. у 15:09

РУСИЈА и Белорусија спремају се да, идуће месеца, одрже велике прекограничне војне вежбе, саопштило је данас белоруско Министарство одбране. Украјина је оценила да је то претња њеној и безбедности НАТО.

ВЕЛИКИ МАНЕВРИ МОСКВЕ И МИНСКА: Најава прекограничних војних вежби Русије и Белорусије наљутиле Украјину

Фото принтскрин Youtube /tvzvezda.ru

У вежбама "Запад-2021" учествоваће хиљаде војника, као и тенкови, артиљерија и авиони, а поред руских и белоруских, биће присутне и јединице из Казахстана, који је такође члан Организација Уговора о колективној безбедности, саопштило је Министарство.

Према саопштењу, војне вежбе ће се одржавати на полигонима у Русији и Белорусији и засниваће се на сценарију у којем "међународне тензије ескалирају на ниво који може да дестабилизује ситуацију у региону и изазове агресију" на ове две земље.

Белоруско Министарство одбране је нагласило да вежба не представља претњу ни за европску заједницу као целину, као ни за било коју суседну земљу.

Заменик шефа кабинета украјинског председника Владимира Зеленског Роман Машовец саопштио је раније да планиране вежбе угрожавају евроатлантску безбедност и да су по својој природи агресивне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)