НЕМА НУСПОЈАВА: Спутњик лајт ефикасан у комбинацији са другим вакцинама

Танјуг

04. 08. 2021. у 23:11

ВАКЦИНА Спутњик лајт показује високу ефикасност у комбинацији са вакцинама АстраЗенека, Синофарм и Модерна у Аргентини, саопштила је прес-служба Руског фонда за директне инвестиције.

НЕМА НУСПОЈАВА: Спутњик лајт ефикасан у комбинацији са другим вакцинама

Фото: Российский фонд прямых инвестиций (РФПИ)

- Подаци које је добило Министарство здравља провинције Буенос Аирес показују да је комбинована примена препарата Спутњик лајт са другим вакцинама и вакцинација само са две дозе Спутњик лајт безбедна - не постоје озбиљне нуспојаве, везане за вакцинацију. Све комбинације које су коришћене током истраживања су безбедне - наводи се у саопштењу, пренео је Спутњик.

Тренутно, у провинцији Буенос Аирес анализирани су подаци, добијени након вакцинације 121 добровољца који су примили следеће комбинације вакцина: Спутњик лајт и АстраЗенека, затим Спутњик лајт и Модерна, Спутњик лајт и Синофарм, као и Спутњик лајт у комбинацији са Спутњик Лајтом.

- Руски фонд за директне инвестиције предложио је другим произвођачима партнерство за извођење заједничког истраживања комбиноване примене вакцина. Такав приступ има највећу перспективу за борбу против пандемије, укључујући нове сојеве вируса корона који настају по целом свету - рекао је директор фонда Кирил Дмитријев.

- Вакцина Спутњик лајт може ефикасно да се користи у комбинацији са другим вакцинама, што потврђују истраживања у Аргентини и другим државама - додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)