ТРЕБАЛО БИ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ: Бајден послао поруку гувернеру Куомоу

Танјуг

03. 08. 2021. у 23:55

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, председавајућа Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси и бројни чланови Куомове Демократске странке позвали су данас гувернера државе Њујорк да поднесе оставку.

ТРЕБАЛО БИ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ: Бајден послао поруку гувернеру Куомоу

Фото: Танјуг АП

Председник Бајден је након саопштења државног тужилаштва поручио да би Куомо, у светлу објављених сазнања, требало да поднесе оставку, преноси АП.

- Мислим да би он требало да поднесе оставку - поручио је председник САД.

Открића државног тужилаштва, од којих је већина првобитно објављена још прошле зиме, довела су до бројних захтева угледних демократа да Куомо поднесе оставку.

Амерички сенатори Чук Шамер и Кирстен Гилибранд изјавили су данас након објављивања извјештаја да налази истраге учвршћују њихове позиве Куому, упућене први пут у марту ове године, да поднесе оставку.

- Ниједан изабрани званичник није изнад закона. Житељи Њујорка заслужују боље у канцеларији гувернера. Верујемо и даље да би гувернер требало да поднесе оставку - поручили су Шамер и Гилибранд у заједничком саопштењу.

Гувернер Њујорка Ендру Куомо негирао је оптужбе државног тужилаштва о томе да је сексуално узнемиравао 11 жена, укључујући и запослене у свом кабинету, као и да је покушавао да се освети женама које су га пријавиле, пренео је раније АП.

У снимљеном одговору на налаже истражног тима државног тужилаштва Њујорка Куомо је узвратио да се "чињенице много разликују од онога што је приказано", као и да "никада никога није неприкладно додирнуо или учинио непримерен сексуални гест".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)