ГУВЕРНЕР МАНИЈАК: Ендру Куомо сексуално узнемиравао најмање 11 жена па се светио бившем запосленом

Novosti online

03. 08. 2021. у 18:43

ГУВЕРНЕР Њујорка Ендру Куомо сексуално је узнемиравао најмање 11 жена, а затим се осветио бившем запосленом који се јавно пожалио на његово понашање, стоји у извештају који је објавила државна тужитељка Њујорка Летиција Џејмс, наводи Си-Ен-Би-Си.

ГУВЕРНЕР МАНИЈАК: Ендру Куомо сексуално узнемиравао најмање 11 жена па се светио бившем запосленом

Фото: Танјуг/АП Пхото

Летиција Џејмс је навела да је Куомо узнемиравао садашње и бивше државне службенике, као и бројне жене изван државне владе. Канцеларија државног тужиоца је о томе објавила и подужи извештај, преноси Си-Ен-Ен.

Џејсмова је навела да је њена истрага открила да се Куомо бавио "нежељеним и несагласним додиривањем", да је давао коментаре "сугестивне" сексуалне природе. Истакла је да је такво понашање створило "непријатељско радно окружење за жене".

Истрага је обухватила 179 појединаца, а тужиоцу су прегледали 74.000 доказа, рекла је Џејмсова.

Према њеним речима, ти докази су створили "дубоко узнемирујућу, али јасну слику".

Истрага о тврдњама о сексуалном узнемиравању једна је од неколико које је државно тужилаштво покренуло против Куома, док је политичка олуја беснела око гувернера последњих месеци.

Контроверзе које су пратиле гувернера Њујорка далеко су од признања које је добио на почетку пандемије коронавируса, наводи Си-Ен-Ен.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)