ХАОС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НАКОН ПРОТЕСТА: Брутално понашање немачке полиције - овај снимак је посебно привукао пажњу (ВИДЕО)

Novosti online

03. 08. 2021. у 18:18

У НЕДЕЉУ је у главном граду Немачке дошло до сукоба између демонстраната и полиције на протестима који нису били одобрени, чак више забрањени од стране једног берлинског суда.

ХАОС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НАКОН ПРОТЕСТА: Брутално понашање немачке полиције - овај снимак је посебно привукао пажњу (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Твитер

Полција је ухапсила више стотина лица и дошло до физичких обрачуна. Један видео снимак који показује прилично агресиван поступак од стране једног службеника је на друштвеним мрежама изазвао лавину коментара. 

На снимку се види старија госпођа која покушава да прође поред једног полицајца, који у следећем тренутку хвата госпођу за врат и баца је на асфалт. 

На друштвеним мрежама је коментарисано и осуђивано агресивно понашање овог служебеног лица, што је привукло пажњу Нилсу Мелцеру, званичнику Уједињених нација који је окачио видео снимак на свој твитер налог. 

- Да ли неко може да сведочи о овом случају и да ли се покренула званична истрага о овом случају - написао је Мелцер у опису објаве.

На протестима је било постављено око 2200 полицајаца који су покушали да зауставе демонстранте. 

- Желео сам већи број полције на улицама у недељу, али је то било немогуће јер многе јединице тренутно помажу у кризним поплављеним регионима - рекао је портпарол берлинске полицје Тило Калбиц.

(РТДЕ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)