ИСТОРИЈА ИЗ ВУХАНА СЕ ПОНАВЉА? Град из којег је кренула пандемија тестира свих 11 милиона становника на ковид

Танјуг

03. 08. 2021. у 09:50

КИНЕСКИ град Вухан, где се корона вирус први пут појавио крајем 2019. године, поново ће тестирати све становнике након што је откривено неколико нових случајева заразније делта варијанте.

ИСТОРИЈА ИЗ ВУХАНА СЕ ПОНАВЉА? Град из којег је кренула пандемија тестира свих 11 милиона становника на ковид

Фото. ЕПА

Три нова случаја заразе потврђена су у понедељак у граду од 11 милиона становника, након што се делта сој појавио прошлог меесец на истоку земље, а последњи случајеви ковид 19 у Вухану забележени су пре тога у мају прошле године.

- Град покреће хитно тестирање свих становника- објавио је Ли Ћијанг, званичник градске управе, на конференцији за новинаре.

Према властима нови случајеви у Вухану, заједно са инфекцијама у оближњим градовима Ðанжоу и Хуанган од суботе, повезани су са случајевима који су пронађени у граду Хуаиан у провинцији Ðангсу.

У Кини од пролећа прошле године готово да нема случајева заразе, али се последњих неколико недеља бележе нови, а данас је пријављено 90 новозаражених, од којих је 61 случај локалног преноса вируса.

Током јула, најмање 300 инфекција потврђено је у целој земљи, а власти Пекинга позвале су становнике да не напуштају град осим у хитним случајевима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)