МИЛИОНИ АМЕРИКАНАЦА У ПАНИЦИ ЗБОГ СТАНОВА: Није продужен мораторијум на станарине током пандемије ковида

Д. Д. С.

02. 08. 2021. у 14:18

МОРАТОРИЈУМ којим се станодавцима у САД забрањује да избаце станаре током пандемије вируса корона истекао је, а пошто га амерички Конгрес није продужио, више од три и по милиона Американаца могло би да се нађе на улици.

МИЛИОНИ АМЕРИКАНАЦА У ПАНИЦИ ЗБОГ СТАНОВА: Није продужен мораторијум на станарине током пандемије ковида

Фото: Танјуг/АП

Процењује се да је угрожено више од 3,6 милиона људи који би већ од данас могли да се нађу на улици уколико не плате кирију.

Амерички председник Џозеф Бајден је у четвртак позвао Конгрес да хитно продужи мораторијум на избацивање, председавајућа Представничком дому Ненси Пелоси заказала је гласање за петак рано ујутру, али после неколико сати преговора демократе нису успеле да се договоре о продужењу рока. Ни републиканци нису подржали предлог.

Сада је Бајдену преостало само да апелује на власти савезних држава да спрече да људи буду избачени на улицу, преноси Глас Америке:

- Државе и локалне власти треба из својих фондова да исплате станодавце и оне који изнајмљују станове и спрече избацивање - наводи се у Бајденовом апелу.

Конгрес је раније одобрио 47 милијарди долара помоћи савезним државама како би се обезбедио новац за станодавце који издају своје станове у време пандемије када су многи људи остали и без посла и без новца. Конгресмени подсећају да су савезне државе веома споро дистрибуирале тај новац и да су потрошене само три милијарде долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)