ВИШЕ ОД 15 ПОЖАРА БУКТИ НА СИЦИЛИЈИ: На Палермо већ 24 сата пада киша пепела - туристи евакуисани (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

31. 07. 2021. у 11:18

ИТАЛИЈА је невременом подељена на два дела: на југу букте пожари и рекордно високе темпратуре од преко 40 степени, а север земље погодиле су олујне кише, бујице и одрони, пише агенција Анса.

ВИШЕ ОД 15 ПОЖАРА БУКТИ НА СИЦИЛИЈИ: На Палермо већ 24 сата пада киша пепела - туристи евакуисани (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/QuotidianoNazionale/Fast World News

На Сицилији тренутно је најмање 15 пожара, део подметнут од пиромана, а други су изазвани високим температурама и ветром који разбуктава ватру.

Јак пожар захватио је и периферију главног града Сицилије, Катанију, а како пише агенција, на Палермо већ 24 сата пада киша пепела. Саобраћај између Палерма и Катаније је обустављен, укључујући и авионски, због густог дима који смањује видљивост.

У многим деловима острва становништво је евакусано, било је и напетости између спасилаца и власника кућа који су се тешко одвајали од домова који нестају у пламену.

Из два летовалишта, око 150 туриста, који су се бежећи од ватре, скупили на плажи, евакуисано је бродовима обалне страже.

Материјална штета је велика, страдале су у пламену хиљаде хектара шуме, унистени усеви и угинуле животиње. Срећом није било људских жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)