ПУТИН МОБИЛИШЕ СВЕ СТРУКТУРЕ: Формира се специјална комисија у Русији - имаће кључни задатак

Новости онлине

30. 07. 2021. у 22:48

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин потписао је указ о формирању међуресорне комисије за историјско просвећивање, објављено је на порталу правних информација.

ПУТИН МОБИЛИШЕ СВЕ СТРУКТУРЕ: Формира се специјална комисија у Русији - имаће кључни задатак

Фото: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Јутјуб/MKROXTON

- У циљу осигуравања планског и проактивног приступа питању одбране националних интереса Русије, повезаних са очувањем историјског сећања и развоја просветне делатности у области историје, налажем да се формира међуресорна комисија за историјско просвећивање - наводи се у документу.

За председника комисије именован је помоћник председника Владимир Медински. У састав комисије ући ће представници администрације председника Русије, апарата Савета безбедности, Генералног тужилаштва, Истражног комитета, Министарства спољних послова, Министарства одбране, МУП-а, Министарства културе, Министарства образовања, Министарства правде, Спољнообавештајне службе, Федералне службе безбедности, РАН и других.

Основни задаци комисије биће координација делатности државних органа, научно-образовне и културне заједнице у формирању јединственог приступа историјском просвећивању и спречавању фалсификовања историјских чињеница. Осим тога, комисија ће анализирати активности које штете националним интересима Русије и супротстављаће им се. Међу задацима новог органа биће и припрема предлога у оквиру контра пропагандних догађаја и акција повезаних са значајним историјским датумима у Русији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)