ЉУТ НА БАЈДЕНА: Украјински председник "на чекању" у САД

Б. Влаховић

31. 07. 2021. у 08:31

КРАТКИ разговор белоруске опозиционарке Светлане Тихановске у Белој кући са председником Џозефом Бајденом (на слици горе) изазвао је велику љубомору и љутњу у Кијеву.

ЉУТ НА БАЈДЕНА: Украјински председник на чекању у САД

Фото Приватна архива

Политичари блиски украјинском председнику јавно питају зар је Тихановска важнија од председника Владимира Зеленског, коме је посета била одгађана и сада му је обећано да ће га у Белој кући примити 30. августа.

У Кијеву су организовали телевизијске расправе у којима најављују како ће Зеленски оштро разговарати са Бајденом и тражити да му објасни зашто је издао савезника који чува Западну Европу од агресивне Русије. Руководилац фракције Слуга народа, која има већину у парламенту, Давид Арахамија на више украјинских ТВ канала говорио је да ће председник Зеленски рећи Бајдену све што га мучи, од тога што Вашингтон није зауставио завршетак гасовода "Северни ток 2" па до тога да САД намерава да даје годишњу помоћ Авганистану 10 пута већу него Украјини.

УВРЕЂЕН Владимир Зеленски, Фото Танјуг

КЕКС НА ПОКЛОН У БЕЛОЈ КУЋИ

ТИХАНОВСКА је у Вашингтону чекала више од недељу дана да је кратко прими Бајден. Био је то протоколаран сусрет после кога је Бајден на "Твитеру" написао да САД подржавају белоруски народ и стремљење демократији. А Тихановска је одушевљено причала новинарима да јој је после кратког разговора Бајден поклонио кекс "као да је знао да није доручковала".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)