ПОЧЕО ЧЕТВРТИ ТАЛАС КОРОНЕ У ИТАЛИЈИ: Број заражених за недељу дана повећан за 65 одсто

Милица Остојић

30. 07. 2021. у 14:56

У ИТАЛИЈИ нови делта сој корона вируса притиска све више, у једној седмци, од 21. до 27. јула увећан је број заражених за 65 процената, број преминулих за 46 одсто, број смештаја у болницама за 35 одсто, а попуњених кревета на интензивној терапији за 15 процената.

ПОЧЕО ЧЕТВРТИ ТАЛАС КОРОНЕ У ИТАЛИЈИ: Број заражених за недељу дана повећан за 65 одсто

Фото Танјуг-АП

То су данашњи подаци које је објавила Фондација за осматрање бројева Ковида-19 (Гимбе) са закључком истоветном оном санитарних власти „четврти талас Ковида-19 је почео“.

Докази који то потврђују јесу и подаци да се јуче број позитивних попео на 6.171 а пре тачно месец дана, 30. јуна, било је само 776 и у јулу је кренуо галоп посебно после окупљања и праћења утакмица за Европско првенство.

Након 15 седмица у којима је бележен пад броја жртава сада је почео да расте, у последњој седмици 111.

Ова тенденција није само италијанска, делта сој постаће доминантан у свим земљама ЕУ до краја августа, опомиње министар Здравља Роберто Сперанца и то посебно забрињава због повратка у школске клупе 16. септембра, с тога се инсистира на вакцинисању школског персонала са обе дозе до почетка школске године.

Ако критеријум за проглашавање ризичних зона у Италији и прелазак на пооштравање мера са означавањем промене боје у региону остане 50 заражених на 100.000 становника онда подаци показују истински алармантне бројке, већ се 40 округа налази изнад те границе, бројеви за црвену зону су већ евидентни у Калтанисети (Сицилија) 272, у Каљарију (Сардинија) 257, у Рагузи (Сицилија) 193.

У много региона делта сој је већ доминантан, остаје константно упозорење вакцинишите се јер је то једино оружје у заустављању овог галопа, врх распростарањености Делта соја у Италијиочекује се већ у другој половини августа.

                                                           

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)