УПОЗОРЕЊЕ ЗА БРИТАНИЈУ ЗБОГ ВОЈНЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Кинеска морнарица ће предузети све потребне радње како би се супротставило таквом понашању

Танјуг

30. 07. 2021. у 14:07

КИНЕСКИ војни и државни званичници упозорили су данас Велику Британију да не провоцира након што је послала у Јужно кинеско море групу носача авиона, предвођену носачем авиона Краљевске морнарице.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА БРИТАНИЈУ ЗБОГ ВОЈНЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Кинеска морнарица ће предузети све потребне радње како би се супротставило таквом понашању

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

Портпарол кинеског министарства националне одбране Ву Ћан је изјавио да поштује слободу пловидбе, али да се одлучно противи било каквим поморским активностима које имају за циљ да изазову контроверзе, преноси британски лист "Гардијан".

- Кинеска морнарица ће предузети све потребне радње како би се супротставило таквом понашању - додао је он.

Ово је први пут да је британска група носача авиона, предвођена носачем "ХМС Квин Елизабет", укључујући два разарача и две фрегате, распоређена у азијско-пацифички регион.

Планирано је да отплови у Јапан - наводно са заустављањима у Индији, Сингапуру и Јужној Кореји - како би се заједно са савезницима одржале вежбе, наводи лист.

Очекивало се да ће путовање изазвати значајно интересовање у Пекингу, који је у територијалним споровима са неколико земаља око вода и острва у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)