РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА У ТУРСКОЈ: Пожари однели још један живот, евакуисано 18 села (ФОТО)

Танјуг

30. 07. 2021. у 00:01

БРОЈ настрадалих у шумском пожару који други дан гори у јужној Турској порастао је на четири, саопштили су данас служба за ванредне ситуације и министар пољопривреде Бекир Пакдемирли.

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА У ТУРСКОЈ: Пожари однели још један живот, евакуисано 18 села (ФОТО)

Фото: Приватна архива

- Нажалост, још једна особа је настрадала у пожарима. То се догодило у области Мармарис - рекао је он за телевизију ТРТ.

Више од 100 људи је морало да буде евакуисано, јер им је било потребно медицинско лечење или су претпрели материјалну штету услед пожара, преноси Ројтерс.

Топло време и снажни ветрови изазвали су пожар у округу одмаралишта Анталија и оближњих села.

Служба за ванредне ситуације је саопштила да су 122 особе погођене пожаром, а да је 58 људи пружена медицинска помоћ.

У саопштењу службе се такође наводи да су ватрогасни авион, 19 хеликоптера, око 250 возила и 960 људи део напора за сузбијање пожара.

Власти су евакуисале 18 села у округу одмаралишта Анталија, док је још 16 села евакуисано у суседним провинцијама Адана и Мерсин.

Телевизијски снимци у Турској преносе слике спаљених стамбених зграда и људе како беже по пољима док су се ватрогасци са хеликоптерима борили против пожара.

Званичници су рекли да су ови пожари највећи до сада, док је Пакдемирли саопштио да је од уторка забележен 41 пожар у 13 од 81 турске провинције, од којих је 31 стављен под контролу.

Турска се овог лета бори са низом катастрофа изазваних екстремним временским условима, укључујући поплаве прошлог викенда у којима је страдало шест људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)