КРАХ ИМПЕРИЈЕ: Амерички војници симулирали рат са Кином и изгубили

Novosti online

29. 07. 2021. у 22:34

АМЕРИЧКА војска одржала је маневре током којих је симулиран рат са Кином.

КРАХ ИМПЕРИЈЕ: Амерички војници симулирали рат са Кином и изгубили

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

Према речима генерала Џона Хајтена, операција је доживела крах, пише „Дифенс ван“.

Током обраћања на Институту за технологије у развоју, генерал је позвао да се убрза модернизација оружаних снага након пропале операције током које су симулиране војне акције.

Хајтен је истакао да је узрок неуспеха то што је условни противник детаљно проучио потенцијале америчке војске. Војници нису успели да успоставе „информациону доминацију“, иако је та стратегија у Америци дуго сматрана ефикасном против Русије и Кине, прецизирао је генерал.

- Замислите тек чиме су се наши стварни ривали бавили у последњих 20 година... Морали смо направити корак уназад да видимо шта смо пропустили - рекао је генерал, преноси „Дифенс њуз“.

Резултати маневара натерали су Пентагон да размисли о промени стратегије вођења борбених операција. Према писању „Старс енд страјпс“, Хајтен је рекао да се шансе Америке за успех у стварном сукобу са противником као што је Кина „убрзано смањују“. Генерал је изнео низ „амбициозних захтева“ за побољшање војне моћи САД, а такође је додао да спречавање рата са Русијом и Кином наводно зависи од тога колико су Американци спремни за њега.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)