ПООШТРЕНА МИГРАНТСКА ПОЛИТИКА У АМЕРИЦИ: Око 9.000 миграната блокирано у Колумбији

Танјуг

29. 07. 2021. у 20:12

ОКО 9.000 миграната остало је блокирано у Колумбији због новог протока миграната који на путу према Северној Америци пролазе том рутом након поновног отварања међународних граница, саопштила је колумбијска Агенција за миграције.

ПООШТРЕНА МИГРАНТСКА ПОЛИТИКА У АМЕРИЦИ: Око 9.000 миграната блокирано у Колумбији

Foto: Printskrin Тwitter/@graywolf442

- Илегални мигранти, а реч је већином о Хаићанима, али има и Венецуеланаца и Кубанаца, као и држављани бројних африцких држава, заглавили су у Некоклију, у колумбијској покрајини Антиокији - рекао је директор Агенције за миграције Хуан Франциско Еспиноса на онлајн конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

Он је додао да је у питању ''историјски феномен који се понавља'', као и да

- Колумбија није ни узрок, а ни одредиште ових миграција.

- Мигранти се надају да ће успети да прођу кроз Некокли и да наставе своје путовање према Панами, а затим према Северној Америци. Циљ су им углавном САД или Канада - рекао је Еспиноса.

Додао је да је уобичајено да годишње регионом прође око 30.000 миграната, али да је прошле године туда прошло само 4.000 људи због рестриктивних мера уведених због контроле ширења корона вируса.

- Са отварањем граница у 2021. проток миграната у региону до сада је знатно већи у односу на исто раздобље прошле године - рекао је Еспиноса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)