АУСТРИЈА И ЕМИРАТИ ПОСТАЛИ ПАРТНЕРИ: У Бечу потписан споразум о сарадњи у истраживању предности водоника

И.С.

29. 07. 2021. у 15:08

АУСТРИЈА и Уједињени арапски Емирати потписали су данас у Бечу споразум о стратешком партнерству у присуству принца Мохамеда бин Зајед ал Нахјана и аустријског канцелара Себастијана Курца. Идеја је да се тешње сарађује у истраживању предности водоника.

АУСТРИЈА И ЕМИРАТИ ПОСТАЛИ ПАРТНЕРИ: У Бечу потписан споразум о сарадњи у истраживању предности водоника

Foto: Printskrin Youtube

- Данашњи споразум је споразум будућности, који ће дати нову динамику одличној сарадњи са УАЕ - истакао је Курц и додао да "Аустрију са УАЕ повезује енергетско партнерство дуже од четврт века, пре свега и преко заједничког власништва над ОМВ пумпама. То партнерство желимо сада да проширимо на водоник", објаснио је Курц у саопштењу.

Министарка привреде Маргарете Шрамбек рекла је да су на основу географског положаја УАЕ за Аустрију идеалне за освајање нових тржишта. Новим стратешким партнерством, додала је, положај УАЕ као највећег аустријског трговинског партнера у Заливу треба да се даље развија и учвршћује.

Споразум су потписали шеф аустријске дипломатије Александер Шаленберг и министар за индустрију и технологије УАЕ Султан Ал Џабер. Договор предвиђа и јачање сарадње у привреди, енергетици, трговиним култури и образовању, али и у борби против пандемије корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)