ИЗГРАЂЕНО 99 ПОСТО ГАСОВОДА: „Северни ток 2“ биће завршен у августу

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 15:12

ГАСОВОД „Северни ток 2“ ће бити довршен у августу, могуће је да ће бити пуштен у рад већ ове године, изјавио је директор аустријске компаније „ОМВ“ Рајнер Зеле.

ИЗГРАЂЕНО 99 ПОСТО ГАСОВОДА: „Северни ток 2“ биће завршен у августу

Гасовод "Северни ток 2" пушта се у рад у августу / Архива

- Шеф компанија 'Норд стрим 2 АГ' рекао је да ће радови бити грађевински завршени крајем августа. Стога верујемо да ће гас можда бити пуштен ове године - рекао је Зеле на прес-конференцији компаније.

Према наводима оператора пројекта „Норд стрим 2 АГ“, изграђено је 99 одсто гасовода „Северни ток 2“ .

Брод „Академик Черски“ је у потпуности завршио са својим радовима, а баржа за полагање цеви „Фортуна“ наставља да ради на завршном делу, додаје се у саопштењу.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.

Против изградње гасовода „Северни ток 2“ активно се бори Украјина, која се плаши да ће изгубити приходе од транзита руског гаса, као и бројне европске земље, укључујући Пољску, Летонију и Литванију, а такође и Сједињене Америчке Државе, које желе да продају свој течни природни гас у ЕУ.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)