АМЕРИКАНЦИ СУ ИЗГУБИЛИ СВЕ! Шојгу проговорио о бежанији из Авганистана, па открио - хоће да се учврсте у Централној Азији

Новости онлине

28. 07. 2021. у 14:51

САД, повлачећи се из Авганистана, где су изгубили све што су могли да изгубе, ипак покушавају да се учврсте у Централној Азији, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу новинарима.

АМЕРИКАНЦИ СУ ИЗГУБИЛИ СВЕ! Шојгу проговорио о бежанији из Авганистана, па открио - хоће да се учврсте у Централној Азији

Фото: Депоситпхотос/Министарство одбране Руске Федерације

- САД су свима најавили: излазимо из Авганистана. То је заиста тако. Међутим, истовремено су у току преговори са свим суседним државама Авганистана око стварања логистичких центра, база за повлачење технике отуда и прихватање избеглице из Авганистана – људи са којима су САД дуго година сарађивали - рекао је Шојгу.

По његовим речима, ни за кога није тајна да су ти преговори прилично активни.

- Нормална, здрава логика: зашто излазите, ако остајете да стојите одмах испред ограде и, кроз пукотину покушавате да гледате шта се тамо дешава? Зашто одлазите? Зато да бисте остали, буквално, на граници? Одговор је савршено јасан: то је покушај да се учврсте у централноазијском региону. Природно, изгубивши све што се може изгубити у Авганистану - изјавио је министар одбране Русије.

Он је нагласио да је на планети тешко пронаћи "место, где су САД дошле, дуго боравиле и оставиле нешто добро".

- Иста ситуације је и у Сирији, у Либији – тамо је нешто боље? Све се тамо наставља. У истој тој Сирији је у току пљачка државе без преседана, извози се нафта и друге руде. Извози се без питања и без користи за сиријску државу - рекао је Шојгу.

Са друге стране, наставио је он, уведене су санкције које забрањују испоруке истих тих нафтних деривата у Сирију.

- Ту нису само нафтни деривати, већ и храна и медикаменти и још много тога. Шта је ту добро? - запитао је Шојгу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)