БАЈДЕН УНАПРЕД ОПТУЖИО ПУТИНА: Лидер САД тврди да се Русија већ меша у изборе за Конгрес

Д. Д. С.

28. 07. 2021. у 12:07

ПРЕДСЕДНИК САД Џо Бајден оптужио је Русију да већ покушава да се умеша у изборе за Конгрес, који ће се одржати 2022. године, пренели су репортери из Беле куће.

БАЈДЕН УНАПРЕД ОПТУЖИО ПУТИНА: Лидер САД тврди да се Русија већ меша у изборе за Конгрес

Бајден инсистира да се "Америка вратила" и да он није Трамп / Фото АП

- Русија већ шири дезинформације поводом избора 2022. године. То је отворено кршење нашег суверенитета - рекао је Бајден током посете Управи директора Националне обавештајне службе САД.

Такође је "упозорио на опасност од правог војног сукоба услед сајбер напада Русије". Како се наводи у саопштењу Беле куће, Бајден је изјавио да би сајбер напади једном могли да изазову "оружани сукоб". Притом, Бајден није изнео доказе за своје тврдње.

Споменуо је и руског председника Владимира Путина, рекавши да лидер Русије "има проблеме".

- Састајао сам се са Путином, који се суочава са правим проблемом - има привреду која се базира на нуклеарном оружју и нафтним пољима и ни на чему више, она је осма у свету. Он је свестан да је заиста у тешком положају и то га, по мом мишљењу, чини још опаснијим - рекао је Бајден, обраћајући се обавештајној заједници.

Раније су САД више пута оптуживале Русију за мешање у председничке изборе, што Москва одлучно негира, истичући да су оптужбе неосноване. Председник Русије Владимир Путин изјавио је да Русија ниједном није добила доказе који потврђују оптужбе за мешање у изборе и сајбер нападе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)