МОНСТРУМ НИЈЕ ДОЧЕКАО СМРТНУ КАЗНУ: Човек који је убио више од 100 људи преминуо у болници у Калифорнији (ФОТО)

Novosti online

25. 07. 2021. у 13:30

РОДНИ Алкала, серијски убица и осуђеник на смрт због убиства пет женских особа, укључујући 12-годишњу девојчицу умро је природном смрћу у болници у Калифорнији, саопштили су званичници.

МОНСТРУМ НИЈЕ ДОЧЕКАО СМРТНУ КАЗНУ: Човек који је убио више од 100 људи преминуо у болници у Калифорнији (ФОТО)

Фото: Танјуг АП

77-годишњи злочинац умро је рано ујутру у суботу у болници у Калифорнији недалеко од Државног затвора Коркоран, али власти нису навеле детаље.

Алкала је осуђен је на смртну казну 2010.

Учествовао је у популарној ТВ емисији 1978. године, а у њој би једна слободна жена "на слепо" одабрала једног од троје слободних мушкараца на темељу одговора које би дали на њена питања. Алкала је био одабран, али је жена од њега одустала када га је срела уживо, казавши да јој је био "језив".

Убиство 12-годишње Робин Самсое

Алкала је први пут био осуђен на смрт 1980. након отмице и убиства 12-годишње Робин Самсое у Лос Анђелесу годину дана раније, али је пресуду поништио Врховни суд Калифорније и наредио ново суђење.

На поновљеном суђењу добио је исту казну која је потом поново поништена 2003. године, да би у наредним годинама истрага повезала Алкалу са још четири убиства жена старих између 18 и 32 године.

На суђењу 2010. проглашен је кривим за убиство девојчице и још четири жене у раздобљу између 1977. и 1979. године, а 2012. је изручен Њујорку где је признао још два убиства за која је добио казну затвора од 25 година.

Био је осумњичен за убиство још неколико жена у Калифорнији. Надлежни верују да је убио можда чак више од 100 људи.

"Машина за убијање"

Један полицијски детектив описао је Акцалу као "машину за убијање", а тужиоци су говорили да се "поигравао" својим жртвама, гушећи их док нису изгубили свест, затим је чекао да оживе и понављао је тај поступак неколико пута пре него што би их убио.

Полиција је пронашла његову колекцију од више од 1.000 фотографија жена, тинејџерки и дечака, многе у сексуално експлицитним позама.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)