ЗАХАРОВА О ТРОВАЊУ НАВАЉНОГ: То су неутемељене тврдње

Танјуг

24. 07. 2021. у 09:43

НЕМАЧКА би требало да објави видео који приказује како су експерти Организације за забрану хемијског наоружања (ОПЦВ) узели узорке за анализу од руског опозиционара Алексеја Наваљног, изјавила је представница министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

ЗАХАРОВА О ТРОВАЊУ НАВАЉНОГ: То су неутемељене тврдње

Фото: ЕПА

- У питању је провокација која је очигледно на брзину осмишљена у евро-атлантским земљама. Свако ко би озбиљније анализирао те налазе имао би бројна питања о томе шта се стварно догодило Алексеју Наваљном. У овом тренутку бисмо предложили нашим колегама из Немачке да међународној јавности прикажу видео снимак који су стручњаци ОПЦВ морали да направе током узимања биолошких узорака од Алексеја Наваљног у болници Шарите. То уосталом прописује Конвенција о хемијском наоружању и њен анекс који се односи на верификације. Без ових доказа, врло је тешко поверовати да се тровање Алексеја Наваљног заиста догодило - рекла је Захарова.

Фото: Прес служба суда

Алексеј Неваљни

Недоследности у извештају Организације за забрану хемијског оружја (ОПЦВ) о инциденту са руским блогером Алексејем Навалним потврђују да је овај инцидент заправо био оркестрирана провокација, закључила је представница министарства спољних послова Русије.

Представник министарства спољних послова Немачке Рајнер Бројл рекао је да су неподударности у нацрту извештаја ОПЦВ у делу који се односи на наводно тровање Алексеја Наваљног настале због грешке у датуму.

Он је потврдио да је тај пропуст коригован у другој верзији текста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)